Premijera “DEZERTERA” Saše Božića u Teatru &TD

Novi projekt Saše Božića premijerno se izvodi 16. listopada. Inspiriran kultnim Marinkovićevim ‘Kiklopom’ i filmom ‘Take shelter’ Jeffa Nicholsa, Saša Božić upustio se u radikalnu analizu moralne i intelektualne krize suvremene hrvatske zbilje. Reprize su zakazane od 17. do 19. listopada.

Projekt okuplja neke od najzanimljivijih umjetnika suvremenog hrvatskog teatra: prvaka drame HNK Livija Badurinu, kazališnu divu Anu Karić, jednu od najboljih hrvatskih glumica, Natašu Dangubić, plesačicu i koreografkinju Petru Hrašćanec, nagrađenu Nagradom hrvatskog glumišta 2012, nove nade hrvatskog glumišta: Radu Radolovića i Milicu Manojlović, te glazbenike Alena i Nenada Sinkauza.

Vječita poratna tranzicija zarobila je sudionike ovog makabričnog spektakla koji se hrani osjećajem posvemašnje psihoze. Predstava politike tijela i identiteta izokreće u izazovan kazališno-glazbeni događaj a u centar postavlja ljudsko tijelo kojem prijeti posvemašnje uništenje i fragmentacijaDezerter je priča o anksioznosti i strepnjama današnje Hrvatske, predstava koja govori o tome kako se može živjeti u obilju, a istovremeno i plivati u strahu jer se to obilje može učas urušiti.

Predstavom Dezerter nastavlja se koprodukcijska suradnja umjetničke organizacije de facto i Teatra &td koja je do sada rezultirala projektima O prijateljstvu, Nosferatu i Fantom svjetla.  

03.10.2013 [Thursday]