‘Love will tear us apart’ gostuje u Teatro Grande di Brescia

TEATRO GRANDE BALLETTO PETRA HRASCANEC LOVE WILL TEAR US APART

Solo posvećen odnosu plesa i specifičnog žanra pop glazbe, ‘Love will tear us apart’ prvi je dio Trilogije Saše Božića i Petre Hrašćanec o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe koju još čine predstave ‘Boys don’t cry’ i ‘the_beatles’.

U predstavi se izvođačica Petra Hrašćanec kreće na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnoga plesa, izmjenjujući plesne brojeve na odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme. Između njih su umetnuti dijelovi u kojima se iznose naoko nevažni detalji o nastanku same produkcije koji raspliću suptilnu mrežu odnosa moći, a koja definira čin izvedbe.

Riječ je o jednoj od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta. Premijerno je izvedena 2011. na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu. U protekle četiri godine izvedena je na svim najznačajnijim festivalima u Hrvatskoj, te je gostovala u europskim kulturnim metropolama poput Bruxellesa, Dublina, Milana i Pariza, gdje ju je u travnju na svojoj pozornici ugostio slavni Theatre de la Bastille, jedno od najpoznatijih kazališta posvećeno suvremenom plesu.

‘Love will tear us apart’ u Teatro Grande di Brescia odlazi 30. listopada na poziv tog teatra, a bit će izvedena kao dio njegova repertoara. Poznata talijanska operna kuća, koja iza sebe ima više od tristo godina bogatu kulturnu tradiciju, u polju plesa ugošćuje trenutno najpoznatije svjetske izvođače kao što su, dosad u ovoj godini, izraelska plesna skupina Batsheva Dance Company, najistaknutija talijanska plesna kompanija Aterballetto, ‘neizostavno ime u polju suvremenog plesa’ slavni Akram Khan, primabalerina Boljšoj teatra Svetlana Zakharova i drugi.

Ovo gostovanje sufinancirano je sredstvima Zaklade “Hrvatska kuća”.

 hrkucalogo