Premijera plesne predstave Hunting Family 2

Umjetnička organizacija 21:21 u suradnji sa Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i kazalištem de facto predstavlja novi projekt priznatog europskog koregrafa i pedagoga suvremenih plesnih tehnika, Francesca Scavette: Konkavno.
Konkavno je prvi u nizu radova u kojima 21:21, pod vodstvom Ksenije Zec i Petre Hrašćanec, želi omogućiti mladim i neafirmiranim plesnim i izvedbenim umjetnicima te studentima novopokrenutog plesnog odsjeka ADU suradnju sa vrhunskim svjetskim koreografima, redateljima, dramaturzima i audio-vizualnim umjetnicima, u svrhu proširene edukacije te afirmiranja novih umjetničkih imena na hrvatskoj profesionalnoj suvremeno-plesnoj sceni.
Francesco Scavetta godinama je prisutan kako na europskom , tako i u hrvatskom plesnom kontekstu, a njegovi su koreografski radovi zapaženi po specifičnom plesnom jeziku, zanimanju za edukacijske procese unutar umjetničkih produkcija djela, te inovativnom radu sa izvođačima. Do sada je surađivao sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, Studiom za suvremeni ples, Festivalom plesa i neverbalnog kazališta San Vinčenat, Art radionicom Lazareti i de factom, a projekt Konkavno njegov je prvi susret sa studentima plesnog odsjeka ADU.
10 studentica pod mentorstvom Petre Hrašćanec, docentice na plesnom odsjeka ADU, kreiralo je pod autorsko pedagoškim vodstvom Francesca Scavette, izvedbu obilježenu eksplozivnim i virtuoznim plesom koji u pogon stavlja potencijal plesačkih mogućnosti.

Javna prezentacija izvedbe biti će održana 15. veljače u dvorani F 5 Akademije dramske umjetnosti, Frankopanska 22, Zagreb.

Projekt je podržan od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu