Premijera plesne predstave SAMPLING 25.svibnja u Dvorani Jedinstvo

unnamed

Umjetnička organizacija 21:21 u koprodukciji de facta i Zagrebačkog centra za kulturu i mlade – POGON predstavlja novi projekt Sampling, nastao kao plod suradnje istaknutoga austrijskog kompozitora Matthiasa Kranebittera i zagrebačkih plesnih umjetnika Ksenije Zec, Petre Hrašćanec i Saše Božića.
Sampling se bavi transponiranjem glazbenih uzoraka i matrica austrijskog kompozitora Matthiasa Kranebittera u tjelesni jezik. Kodovi predstave ne oblikuju se u komunikacijskoj i naratološkoj interakciji autorskih materijala nego u svijesti o dijeljenju zajedničkog prostora i vremena izvedbe.
U procesu stvaranja plesnog materijala istražuje se postupak fragmentacije tjelesnog materijala. Kodirani jezik zadane sekvence analizira se i razlaže na osnovne motive (uzorke) koji tretirani kao nezavisni tjelesni iskaz u drugačijem rasporedu uspostavljaju neku novu zavisnost (kodiranu cjelinu).
Ovakav programirani sustav kretanja operira kao zatvoren, međutim izložen kontekstu “zvuka u prostoru” ili “svijetla u prostoru” ovisno o percepciji onoga koji gleda ili sluša mijenja informaciju osnovnog uzorka. Traganje gledatelja za izvornim uzorkom (samplom) nudi igru značenja vrlo jednostavnih propozicija unutar složenog predloška više medija koji komuniciraju istovremeno.
Premijera će se održati 25.06.2015. u 20:00, Dvorana Jedinstvo, Trnjanski nasip b.b.
Predstava Sampling predstavlja nove plesačke snage hrvatske plesne scene: Josipu Štulić i Mateu Bilosnić uz koje pleše i Marko Jastrevski.

Izvedbe predstave Sampling možete pogledati 26. i 27. svibnja u Dvorani Jedinstvo u 20:00.

Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba- Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Zaklade “Kultura nova”

Posebno hvala na potpori i suradnji:
4 sobe – kreativni laboratorij, Pučko otvoreno učilište u Zagrebu i Ekscena