Trilogija ima zagrebačku premijeru

11846791_878610195540791_3560323545403178910_n

Saša Božić i Petra Hrašćanec potpisuju predstavu Trilogija s čijim su prvim dijelom, Love will tear us apart postigli veliki uspjeh u posljednjih 5 godina gostujući u europskim kulturnim metropolama.

Trilogija je je niz predstava o odnosu suvremenog plesa i pop glazbe, a osim „Love will tear us apart“ sastoji se i od „Boys dont cry“ i „the_beatles“.

Prvi dio je solo za Petru Hrašćanec koji žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. P. Hrašćanec, nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu. „Boys don’t cry“ (2012.), drugi dio Trilogije, istražuje naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća u formi dueta Petre Hrašćanec s Markom Jastrevskim. Boys dont cry dobitnik je produkcijske nagrade tjedna suvremenog plesa, 2012.

Njezin treći dio „the_beatles“ bavi se Beatlesima, jednim od najkomercijalnih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe. Treći dio koji je i posljednji dio Trilogije premijerno je izveden u lipnju ove godine na 7. Danima suvremenog plesa u Varaždinu a zagrebačka će publika 19.rujna imati priliku pogledati jednu od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava i uživati po prvi puta u cjelovečernjoj Trilogiji.

Vrijeme: 19. rujna 2015. u 21 sat
Mjesto: Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Više na stranicama ZPCa

Autori: Saša Božić i Petra Hrašćanec
Izvođači: Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski, Josipa Štulić, Matea Bilosnić, Filipa Bavčević
Odabir glazbe: Saša Božić i Petra Hrašćanec
Svjetlo: Marino Frankola
Kostimografska podrška: Zdravka Ivandija Kirigin
Producentica: Andrea Remetin
produced by: de facto

Naslovna fotografija: Trilogija na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svet Vinčenat