“Born to please” premijerno u Teatru &TD

B2P - preview 12 10 2015

Saša Božić postavio je novi kazališni performans „Born to please“ koji će imati svoju premijeru 21.listopada u Teatru &TD.
Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanju. Predstava pokriva niz solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.

Jerko Marčić (4)

Ova četvorka rođena je da zadovolji i sebe i publiku pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljanja. Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Nataša Dangubić (2)
„Born to please“ prva je u nizu kazališnih predstava koje kazališna organizacija de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

Predstava će imati dvije premijerne izvedbe 21. i 22. listopada u Teatru &TD u Zagrebu.

BORN TO PLEASE
Autorski projekt Saše Božića
U suradnji s izvođačima: Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Marko Jastrevski, Jerko Marčić
Kostimi i scena: Zdravka Ivandija Kirigin
Suradnik za scenski pokret: Ksenija Zec
Svjetlo: Marino Frankola
Ton: Damir Šimunović
Fotografije: Ana Piplica, Zoran Kulušić-Neral
Producentica: Andrea Remetin
Produkcija: de facto
Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD, Art Radionica Lazareti Dubrovnik

Projekt je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova