Dance Inn od 29. studenog do 9. prosinca na različitim lokacijama u Zagrebu

Četvrto izdanje pop-up festivala suvremenog plesa:
Dance Inn od 29. studenog do 9. prosinca na različitim lokacijama u Zagrebu

Kazališna grupa de facto najavljuje novo izdanje pop-up festivala Dance Inn, koji će se održati na nekoliko različitih mjesta u Zagrebu. Dance Inn nastao je u jesen 2017. godine, kao novi festivalski koncept u Hrvatskoj, kojem je cilj u kratko vrijeme predstaviti radove različitih umjetnika iz područja suvremenog plesa.

Ovo će biti četvrto izdanje Dance Inna, koji će okupiti šest različitih projekata iz Hrvatske i Slovenije. Dance Inn Winter 2018. održava se u Kazalištu KNAP, koji se svojim recentnim kazališnim produkcijama istaknuo kao važno mjesto u kulturnom životu Zagreba.

Dance Inn Winter 2018 otvorit će premijera predstave „Vratiti nekoga kući“, novog projekta Saše Božića i Petre Hrašćanec, i to 29. studenoga (premijera) i 30. studenoga. U prosinac Dance Inn ulazi s projektom „House Bolero“, autora Mateja Kejžara, slovenskog koreografa i plesača, koji je ovaj projekt realizirao sa studentima plesa pri Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Potom će 2. prosinca biti predstavljen zanimljiv autorski projekt Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića, pod nazivom „Pričamo bajke odraslima. U ponedjeljak, 3. prosinca, u Zagreb dolazi nova produkcija Matije Ferlina – „Staging a play: Staklena menažerija“, nastala u produkciji slovenskog Emanata. Sve navedene izvedbe održavaju se u Kazalištu KNAP na Pešćenici, u 20 sati.

Nakon KNAPa, Dance Inn seli na Trg Republike Hrvatske, gdje će se u prostorijama LADA 7.12. održati premijera projekta „Boli kolo“ Saše Božića i Petre Hrašćanec, inspiriranog tekstom Dimitrija Kokanova. Koreografski materijal razvijan je na principu dekonstrukcije i uslojavanja tradicijski prepoznatljivih motiva folklora, istražujući pri tom načine na koji ti prepoznatljivi motivi upošljavaju uobičajene obrasce plesanja zajedno unutar neke izvedbe. Reprize su zakazane za 8. i 9.12. u 20 sati.

Dance Inn zatvara premijerna produkcija novog teksta Dine Pešuta – „Veliki hotel Bezdan: Pupoljak“, za koji je autor dobio nagradu Marin Držić. Tekst režira sam autor, izvedbe će se održati 8. i 9. prosinca na tajnoj lokaciji, koja će biti objavljena na dan izvedbe.

Sve informacije o programima pronađite na www.danceinn.org.
Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 40 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu „Vratiti nekoga kući“, 29. studenog nisu u prodaji. Studenti Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ostvaruju besplatan ulaz na sve programe.
Ulaznice za izvedbe u KNAPu su u prodaji na blagajni KNAPa, a za izvedbe u LADO-u ulaznice se kupuju prije izvedbe. Rezervacije na danceinn@mail.com