Ovaj tjedan počinje Dance Inn

Od četvrtka, 29. studenog do 9. prosinca u Zagrebu:
Ovaj tjedan počinje Dance Inn: Matija Ferlin, Dino Pešut, Saša Božić, Petra Hrašćanec, Matej Kejžar i niz drugih umjetnika predstavljaju svoje projekte na inovativnom festivalu suvremenog plesa

Festival Dance Inn, čiji je umjetnički direktor kazališni redatelj Saša Božić, nakon jesenskog izdanja, vraća se na zagrebačku festivalsku scenu – od 29. studenog do 9. prosinca ne propustite pogledati recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske.

Ovosezonski, zimski Dance Inn, održava se na tri lokacije u Zagrebu – i to Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te na jednoj tajnoj lokaciji, na kojoj će biti izveden tekst Dine Pešuta, nagrađen „Držićem“.

Kazalište KNAP, s kojim u suradnji nastaje Dance Inn Winter 2018, će tako od 29. studenoga do 3. prosinca ugostiti izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića – „Vratiti nekoga kući“, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – „House Bolero“, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića – „Pričamo bajke odraslima“, te hrvatsku premijeru predstave „Staging a play: Staklena menažerija“, Matije Ferlina.

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta „Boli kolo“, inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec.

Festival se zatvara 8. i 9. prosinca u 20 sati, na tajnoj lokaciji koja će biti otkrivena na dan izvedbe, izvedbama drame „Veliki hotel Bezdan: Pupoljak“ Dine Pešuta, koji je za navednu dramu dobio nagradu „Marin Držić.

Sve informacije o programima pronađite na www.danceinn.org.
Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 40 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu „Vratiti nekoga kući“, 29. studenog nisu u prodaji. Studenti Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ostvaruju besplatan ulaz na sve programe.
Ulaznice za izvedbe u KNAPu su u prodaji na blagajni KNAPa, a za izvedbe u LADO-u ulaznice se kupuju prije izvedbe. Rezervacije na danceinn@mail.com