Gostovanja u ožujku: KOLO u Varaždinu, KABINET ČUD(OVIŠT)A u Dubrovniku

Ožujak započinje sa gostovanjima dvaju naših predstava; KOLO, koreografski rad Petre Hrašćanec i Saše Božića, bit će izveden u četvrtak, 4. ožujka u HNK u Varaždinu, dok će najnoviji projekt Saše Božića, KABINET ČUD(OVIŠT)A biti izveden u subotu, 6. ožujka u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

KOLO je projekt inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima, koje počiva na pitanju jesu li i kako drevni narodni običaji uopće preživjeli kao popularni fenomeni suvremenosti. KOLO izvode Livio Badurina, Nikša Butijer, Ema Crnić, Jelena Miholjević, Una Štalcar Furač, Šimun Stankov, i umjetnice Ansambla LADO: Klara Kašnar i Ana Drobina. Ulaznice za izvedbu možete kupiti OVDJE.

KABINET ČUD(OVIŠT)A premijerno je izveden u prosincu u Zagrebu, a riječ je o projektu inspiriranom romanom ‘U vrtu čudovišta’ francuske spisateljice Leile Slimani te dramskim tekstom Dimitrija Kokanova ‘Pornscape’, a izvode ga Jelena Miholjević, Viktoria Bubalo i Boris Barukčić.’Kabinet čud(ovišt)a’ je precizna i odvažna erotska priča, istraživanje ovisnosti, seksualnosti i potrebe jedne žene da se osjeća živom. Riječ je o koreografskoj partituri za plesačicu, glumca i glumicu, ali u tu partituru uključuje i publiku. Svoje ishodište projekt pronalazi u suvremenim teorijama izvedbe, primjenjujući Foucaultovu filozofiju kolanja moći kako na temu predstave: a to je nemogućnost reprezentacije pornografskog, tako i na odnos između izvođača i publike, između narativa i prikazanog, između tijela i glasa, između iskusnog i naučenog, improviziranog i očekivanog. Ulaznice za izvedbu možete kupiti OVDJE.