Autorski projekt Jerka Marčića PERSONAL GURU premijerno na festivalu NOSI SE u Zadru

Novi autorski projekt Jerka Marčića koji nastaje u suradnji sa Sašom Božićem premijerno će biti predstavljen 3. i 4. rujna na kazališnom festivalu NOSI SE u Zadru.

Personal guru multimedijalni je performans na granici između interaktivnog happeninga, žive instalacije i kazališta. Personal guru u svoju izvedbu uključuje izvođača i jednog participanta, gledatelja. Preuzimajući za svoj okvir obrazac terapijske seanse, projekt propituje iscjeljujuću moć žive izvedbe, njezinu političku i transformativnu snagu.

Na granici između propitkivanja intime, interaktivnog teatra te psihoterapije, Personal guru parazitira na različitim modelima terapijske izvedbe kao iskustvene, akcijske metode postizanja, održavanja i pobuđivanja psihičkog zdravlja pojedinca. Osnova svakog terapeutskog procesa ako ju shvatimo kao neki oblik izvedbe su kreativnost i spontanost koje predstavljaju neke od temeljnih osobina svakog čovjeka. No, Personal Guru koristi terapeutske metode kao istraživanje susreta izvođača i publike, u ekstremno intimiziranom prostoru izvedbe.

Sa projektom Personal Guru željeli bismo ovakavom, intimnom, tipu izvedbe dati konkretniji i umjetničko i znanstveno koncizniji okvir. Zanima nas ispitati ontološki status izvođača u susretu sa publikom i to sa naglaskom na rubne žanrovske forme, koje redefiniraju pitanje intimnosti izvedbe.