Autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec 
Izvode: Nataša Dangubić i Višnja Vitas
Scenografkinja i kostimografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin
Oblikovatelj zvuka: Damir Šimunović
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
Inspicijentica: Milica Kostanić
Producent: Mario Gigović / Projekt je diplomski rad na Diplomskom studiju produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom dr.sc. Darka Lukića, red. prof.
Koprodukcija: Zagrebačko kazalište mladih, De Facto kazališna grupa i Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

“Folk Acts” je kazališni performans za glumicu i pjevačicu folk glazbe.

Sam naziv ukazuje na bavljenje politikama izvedbe. Engleski prijevod riječi “Folk”, možemo okarakterizirati kao “narod”, dok “Acts” možemo prevesti kao “činove”, terminološku odrednicu dramskog teatra, ali i kao glagol “činiti”. Politička oštrica sadržana je i u mogućem prijevodu “događanje naroda”, koje je u projektu svedeno na pretumbavanje postavki izvedbe roda u kazalištu i izvedbe tijela i roda u folk glazbi.

“Folk Acts” neće se baviti moraliziranjem oko učinaka turbo folk kulture, niti želi kolonizirati turbo folk izvedenice u posvećeni, intelektualni prostor teatarske, crne kutije. Želja nam je proučiti i usporediti tjelesne i značenjske procedure i jednog i drugog žanra, njihove receptivne učinke te subvertirati semantički siguran teritorij stereotipa i jednog i drugog žanra.

“Folk Acts” druga je u nizu kazališnih predstava koju kazališna grupa De Facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom “On entertainment”.

Predstava je diplomski projekt studenta Marija Gigovića na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom dr.sc. Darka Lukića, red.prof.

IZVEDBE 
Premijera: 13. svibnja 2016. u 22:30 sati, ZKM
Izvedbe: 14., 15., 17., 18. i 20. svibnja u 22:30 sati, ZKM