FORECASTING

Giuseppe Chico, Barbara Matijević

Autori: Giuseppe Chico i Barbara Matijević

Suradnik za dramaturgiju: Saša Božić

Izvodi: Barbara Matijević

Video: Giuseppe Chico

Patch Max: Niccolo Gallio

Produkcija: Kaaitheater (Bruxelles) i De facto

Koproducent: UOVO (Milan)

Izvršni producent: 1er stratagème

U suradnji s: DRAC Ile de France, Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom, Francuskim institutom, Udrugom Beaumarchais SACD, PACT Zollverein (Essen) i Caos/Festivalom Terni (umjetnička rezidencija).

Predstava je premijerno izvedena 5. ožujka 2011. na Festivalu Performatik, Kaaitheater u Bruxellesu.

Trajanje: 50 minuta.

Jezici: engleski, francuski ili talijanski

Posebne zahvale Marie Roche/Grand Ensemble na suradnji i Rostanu Chentoufu za vođenje projekta.

FORECASTING se oslanja na zbirku amaterskih snimaka preuzetih s YouTubea, web stranice s najvećim brojem video snimaka na svijetu. U izvedbi se taj okvir koristi kao okidač za fikciju, izvor znakova i značenja, ukupan zbroj artikulacija koje gledatelju/korisniku nameću vježbu iz procesiranja informacija između fragmetarne empirijske neposrednosti i hiperapstrakcije. Izvođačica na sceni pomoću prijenosnog računala manipulira ekranom na kojemu se prikazuju video snimci s YouTubea, odabrani po kriteriju usklađenosti s ljudskom veličinom. Iz toga jednostavnog kriterija proizašao je čitav niz prostornih i vremenskih razmještaja. Projekcijsko platno postaje sjecište tijela izvođačice i dvodimenzijalnog svijeta slika koje predstavljaju druge ljude i mjesta. Rezultat je hibridno iskustvo, ulazak u zonu neodređenosti koji je informiran prirodom video snimaka koji prikazuju banalnost svakodnevnih situacija, pokrete i predmete te mogućnost njihove transformacije u nova sredstva samonaracije.

FORECASTING je treći dio trilogije nazvane Teorija performansa budućnosti ili Jedini način spasa od masakra jest taj da mu postanemo autori?

Date

February 2, 2018