Autorski projekt: Petra Hrašćanec, Ksenija Zec, Saša Božić, Matthias Kranebitter Glazba: Matthias Kranebitter
Svjetlo: Marino Frankola
Izvođači: Matea Bilosnić, Josipa Štulić, Marko Jastrevski
Kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
Dizajn: Dinko Uglešić
Fotografija: Sara Bernarda Moritz
Odnosi s javnošću: Zrinka Šamija
Produkcija: Danijel Popović
Produkcija za de facto: Andrea Remetin
Premijera: 25.06.2015. u 20:00, Dvorana Jedinstvo, Trnjanski nasip b.b.

Umjetnička organizacija 21:21 predstavlja novi projekt Sampling, nastao kao plod suradnje istaknutog austrijskog kompozitora Matthiasa Kranebittera i zagrebačkih plesnih umjetnika Ksenije Zec, Petre Hrašćanec i Saše Božića.

Sampling se bavi transponiranjem glazbenih uzoraka i matrica austrijskog kompozitora Matthiasa Kranebittera u tjelesni jezik. Kodovi predstave ne oblikuju se u komunikacijskoj i naratološkoj interakciji autorskih materijala nego u svijesti o dijeljenju zajedničkog prostora i vremena izvedbe. U procesu stvaranja plesnog materijala istražuje se postupak fragmentacije tjelesnog materijala. Kodirani jezik zadane sekvence analizira se i razlaže na osnovne motive (uzorke) koji tretirani kao nezavisni tjelesni iskaz u drugačijem rasporedu uspostavljaju neku novu zavisnost (kodiranu cjelinu). Ovakav programirani sustav kretanja operira kao zatvoren, međutim izložen kontekstu “zvuka u prostoru” ili “svijetla u prostoru” ovisno o percepciji onoga koji gleda ili sluša mijenja informaciju osnovnog uzorka. Traganje gledatelja za izvornim uzorkom (samplom) nudi igru značenja vrlo jednostavnih propozicija unutar složenog predloška više medija koji komuniciraju istovremeno.

Predstava Sampling predstavlja nove plesaške snage hrvatske plesne scene: Josipu Štulić i Mateu Bilosnić uz koje pleše i Marko Jastrevski. Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije 21:21, te de facta i Zagrebačkog centra za kulturu i mlade – POGON.

Izvedbe predstave Sampling možete pogledati 25,26,27. svibnja u Dvorani Jedinstvo u 20:00.

Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba- Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Zaklade “Kultura nova”

Posebno hvala na potpori i suradnji:
4 sobe – kreativni laboratorij, Pučko otvoreno učilište u Zagrebu i Ekscena